Casino777

Είναι μία μικρή ξεχασμένη αγροτική πόλη εκεί που οι λόφοι του Μιζούρι ενώνονται με τις κοιλάδες της Οκλαχόμα και του Κάνσας. Εκεί που οι κάτοικοι έχουν εντοπίσει την εμφάνιση των περίεργων κύκλων φωτός τέτοια που προσομοιάζει με ιπτάμενα αντικείμενα, ώστε να μιλούν για στοιχειωμένη πόλη, στο Προμήνυμα του Διαβόλου! Έτσι ονομάζεται η περιοχή στην πολιτεία του Μιζούρι, εκεί που στα όρη Όζαρκ εμφανίζονται τα άγνωστης προέλευσης φώτα, άλλοτε κόκκινα, άλλοτε κίτρινα, άλλοτε μπλε. Οι κάτοικοι ονομάζουν το φαινόμενο το "φως φάντασμα", τα φωτεινά σημάδια εμφανίζονται στον ορίζοντα σε στρογγυλό σχήμα, ενώ ούτε και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν επιστημονικά το φαινόμενο αν και η πρώτη προσπάθεια ερμηνείας του έγινε το 1940.

Οι εικασίες που αφορούν την προέλευσή τους προέρχονται από το γεγονός ότι στην περιοχή σημειώνεται έντονη έκλυση φυσικού αερίου από τα άφθονα κοιτάσματα σχιστόλιθου που τροφοδοτούν τα... UFO!

Ο τοπικός μύθος αναφέρει ότι οι πρώτοι που είδαν τα φώτα ήταν οι γηγενείς Ινδιάνοι Quapaw, οι οποίοι θεώρησαν πως ήταν τα πνεύματα δύο βασανισμένων εραστών που τους έριξε από τον γκρεμό αρχηγός της φυλής τους. Άλλος θρύλος αναφέρει ότι το φως προέρχεται από τη δάδα ενός Ινδιάνου Quapaw που τον αποκεφάλισαν και το φάντασμά του γυρίζει με αναμμένη τη δάδα για να βρει το κεφάλι του. Πάνω σ' αυτήν τη θεωρία κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ανθρακωρύχο ή Confederate (του Εμφυλίου) στρατιώτη ο οποίος επίσης αποκεφαλίστηκε και αναζητεί το κεφάλι του. Σύμφωνα με ιστορικό της περιοχής, ένας γέρος Ινδιάνος περπατούσε στην περιοχή και ανακάλυψε τα πτώματα ανθρώπων. Τα έθαψε εκεί ώσπου έφθασε κοντά ένας λευκός κρατώντας ένα φανάρι. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να σκοτώσει ο ένας τον άλλο, αλλά το φανάρι απέμεινε εκεί αναμμένο σαν οπτασία! Κι ανάλογα με τον μύθο που πιστεύει ο καθένας έχει αποδώσει και διαφορετικό όνομα... Οι ντόπιοι που έχουν δει τα φώτα, πιστεύουν απόλυτα ότι πρόκειται για πραγματικό φαινόμενο...


 
Top